Ahudud Soslu Panna Cotta |
Malzemeler
*200 gr krema
*200 ml süt
*60 gr pudra şekeri
*10 gr vanilya
*2 tatlı kaşığı toz jelatin
Yapılışı
Öncelikle sütün yaklaşık olarak 1/3 'ünü ayırıp içine toz jelatini ekleyin. Ve karıştırıp kenarda bekletin. Ardından tüm malzemeleri sos tencerenize koyup önce kısık ateşte ardından orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Ben el blendırı ile 10 sn kadar karışımı pürüzsüz hale getirmeyi tercih ediyorum. Pişince kenara ayırdığımız toz jelatinli sütümüzün içine 4-5 yemek kaşığı kadar ekleyip sonra iki karışımı birleştirin. Çok sulu olması sizi korkutmasın çünkü soğuduğunda katılaşacaktır. Oda sıcaklığına geldikten sonra kaplarınızı ıslatıp bunların içine eşit parçalarda koyun ve kapların ağzını kapatıp buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servisinizi yapabilirsiniz. Ben sade seviyorum ama dilerseniz çikolatalı, ahududulu, karamelli ve çilekli sos ve ya krem şanti ile servis de yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
Çikolata Soslu Panna Cotta |
Tatlınızı yerken, tatlının çıkış yeri olan İtalya'ya hızlıca bir göz atmak ister misiniz?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder