Limon Kreması |
Malzemeler
*2 adet limonun suyu
*2 adet limonun kabuğu
*4 adet yumurta sarısı (Artan beyazları kullanmak için mereng tarifime buradan ulaşabilirsiniz.)
*75 gr toz şeker
*60 gr katı yağ
Yapılışı
Yağ dışındaki tüm malzemelerinizi ısıya dayanıklı bir kaba alın. ve bir el çırpıcısı ile kremanızı çırpın ve bu kabı içinde su bulunan ve altı yanmakta olan tencerenin üzerine yerleştirin. Krema akışkanlığını azaltıp daha koyu bir kıvama gelene kadar bekleyin. Krema benmari usulu piştiğinden ötürü bu biraz zaman alacaktır, merak etmeyin ve sabırlı olun :) Ben aslında bunu üstü cam olan elektirikli çay makinemde yapıyorum desem yalan olmaz. Kesinlikle önerimdir. Kremanız olana kadar çay demler gibi makinenizi çalıştıyorsunuz sadece. Yaklaşık 40 dk sonra içine yağınızı ekleyin ve eritin, 5 dk kadar da o şekilde pişsin. Aslında bazı tariflerde süre daha kısa tutuluyor fakat ben içinee yumurta koyduğumdan dolayı nedense içim rahat etmiyor ve süreyi uzatıyorum :) Yumurta kokar mı acaba diye merak edenlere sesleniyorum. Hayır, kesinlikle yumurta kokmuyor!
Ardından soğumaya bırakın, temiz ve strelize edilmiş cam kavanozlarda 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Şimdi dilerseniz yaptığınız limon kremasını vanilyalı dondurmanızın üzerine ekleyip yerken , bir şarkı dinleyin. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder