Açıklama

Tüm Resimler Alıntıdır.. Ancak Tatlar Değil :)

Translate

30 Ağustos 2015 Pazar

Karamel Sos Tarifi

Hepinize güzel bir pazar sabahından günaydın!


Karamel sos nedir? Belki çok duydunuz ama henüz yapmadınız mı? Gelin bugün birlikte yapalım o zaman. :) Pasta, kek, dondurma, etimekli tatlılar, triliçe , sütlü tatlılar ve de cupcake süslemelerinde de (ve şu an aklıma gelmeyen daha nice şeylerde) kullanabileceğiniz çok lezzetli bir sostur.


Malzemeler

*225 gr toz şeker
*65 gr su
*100 gr krema
*70 gr katıyağ
*5 gr vanilya

Yapılışı

Öncelikle şeker ve suyu sos tenceremize koyup, kesinlikle orta ateşte şekerler çözülünceye dek karıştıryoruz. İlk etapta yüksek ateş olmaması gerekli. Sos tencerenizin ısıya dayanaklı olmasına dikkat edin.
Şekerler çözüldükten sonra ise, ateşi arttırıp karışıtmayı bırakıyorsunuz. Köpükler oluşmaya başlıyor ve tencerenizi ocaktan alıyorsunuz
2-3 defada kremayı içine döküyorsunuz ancak dikkatli olun üzerinize sıçramasını istemezsiniz. Eğer daha akışkan bir sos yapmak istiyorsanız 100 ml sut kremasını 250 ml'ye kadar arttırabilirsiniz. Bu tamamen sizin ne kadar akışkan bir sos istediğinize bağlı. Benim için 100 ml ideal oluyor.. Ardından vanilya ve küçük parçalara ayrılmış katıyağınızı ekleyip, tencerenizi tekrar ocağa koyun ve yavaşça karıştırın. Yağ eridikten sonra da ocaktan indirin ve soğuması için ısıya dayankılı başka bir kaba aktarın ve oda sıcaklığında biraz bekletin ardından servisinizi tamamlayın. Afiyet olsun :)





Nefis karamelinizi yapmış olmanızın şerefine kendinize bir şarkı armağan etmek istemez misiniz? :) 
Sevgiyle kalın...








,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder