İşte karşınızda 'Aşkın Brownisi' Tarifi...
Aşkın Brownisi |
Malzemeler
*4 yumurta
*2 yumurta sarısı (Artan yumurta aklarını kullanarak beze yapmak için, tıklayın.)
*160 gr beyaz un
*350 gr esmer şeker
*230 gr katıyağ
*350 gr çikolata (%70 kakaolu)
*50 gr kakao
*10 gr vanilya
Yapılışı
Öncelikle katıyağımızı ve çikolatalarımızı parçalara ayırıyoruz. Ardından katıyağ ocakta ısıtıyoruz. (İkinci denememde bunları benmari usulu eriteceğim, fikirlerimi sizinle paylaşıyor olacağım) Isındıktan sonra çikolatalarımızı ekleyip karıştırıyoruz. Çikolatalar eridikten sonra (ocağı kapatın ama tencerenizi ocakta bırakın) içine esmer şekerimizi kademeli olarak 2 sefer de ekliyoruz ve her seferinde karıştırarak şekerin içinde çözülmesini sağlıyoruz. Ve altı kısık ocağımızdan tenceremizi indirip, derin cam bir kaseye döküyoruz. Cam kasedeki ilk işlem, karışıma tüm yumurta ve sarılarını ekleyip yumurtaların iyice karışmasını sağlamak. yumurtalardan sonra sıra geri kalan tüm kuru malzemeleri eklemekte. (Un, vanilya ve kakao) Tüm bunları elekten geçirerek karışıma ekleyin. Ardından tüm malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olunca, 180 derece daha önceden ısıtılmış fırında , borcama döküp (mutlaka pişirme kağıdı koyuyorum) 30 dk pişiriyoruz. Malzemeleri karıştırmak için tüm süreçte ise bir spatula kullanın, mikser değil.
*Not: Altı çizili olan adımlar bu browninin farkını ortaya koymasını sağlar. Alternatif bir yol izlememenizi tavsiye ederim :)
Dondurmalı Browni |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder